Reacția sportivilor moldoveni privind decizia de amânare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo pentru anul 2021

Embed:

Sportivii moldoveni sunt dezamăgiţi de amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo pentru anul 2021 din cauza pandemiei de coronavirus. Totodată, ei sunt de părere că Japonia şi Comitetul Internaţional Olimpic au luat o decizie corectă.

"Nu este foarte îmbucurător acest fapt, deoarece ne-am pregătit în tot acest timp, dar era de aşteptat că vor fi anulate aceste Jocuri. Foarte mulţi sportivi nu au posibilitatea să se pregătească către Jocurile Olimpice, inclusiv şi eu nu am posibilitatea să mă antrenez la maximum", a spus luptătoarea, Anastasia Nichita.

"Cu siguranţă, este o veste neplăcută pentru orice sportiv. Procesul de pregătire este în plină desfăşurare. Cei care nu ştiu despre această decizie, se vor întrista. Nu puteam face nimic altceva decât să acceptăm starea de fapt", a menționat arcaşa, Alexandra Mîrca.

Nicolae Juravschi, preşedintele Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv, susţine că reprogramarea competiţiei a fost un lucru inevitabil.

"Mai mult de 300 de mii de infectaţi. Este o pandemie foarte periculoasă. Este clar că pentru aşa o competiţie de anvergură este foarte riscant să organizezi asta", a afirmat preşedintele CNOS, Nicolae Jurvaschi.

În următorul an până la Jocurile Olimpice din 2021, luptătoarea Anastasia Nichita este hotărâtă să se antreneze cât mai mult pentru a ajunge la ora startului în vârf de formă și pregătită la maximum.

"Acest an va fi o posibilitate ca să mă antrenez şi să ajung sportivele care sunt un pic mai înaintea mea", a menționat luptătoarea, Anastasia Nichita.

Și arcaşa Alexandra Mîrca şi-a fixat deja obiectivele pentru 2020.

"Sper ca problemele legate de coronavirus se vor rezolva mai devreme sau mai tâziu. Poate se vor relua competiţiile programate pentru acest an. Mă refer la Campionatul European şi Cupa Mondială. Sper să concurez la aceste competiţii", a spus arcaşa, Alexandra Mîrca.

În ultimele zile, tot mai multe delegații și sportivi au cerut amânarea Olimpiadei, cu toate că Japonia se angajase să organizeze competiția de la Tokyo la tmp și cel mai înalt nivel. Canada a fost prima țară care a anunţat boicotarea Jocurilor Olimpice din această vară din cauza pandemiei de COVID-19, în timp ce Australia a transmis sportivilor săi să se pregătească pentru o amânare de un an.

Până în prezent, șapte sportivi din Republica Moldova obţinuseră dreptul de a participa la Olimpiada de vară de la Tokyo.

loading...

Lasă un comentariu