REACŢIA şefului IGP, Gheorghe Balan, privind demisia mai multor poliţişti la indicaţia ministrului Andrei Năstase

(UPDATE) La câteva ore, după ce Publika.md a publicat știrea, șeful IGP Gheorghe Bălan a revenit și ne-a spus că s-a documentat pe acest subiect și că la IGP nu sunt astfel de cereri de demisie și  că el nu cunoaște de unde ar fi putut să apară așa informații.

Știrea inițială 

În timp ce unii poliţişti spun că au aflat din presă că au fost daţi afară la indicaţia ministrului de Interne, Andrei Năstase, şeful IGP, Gheorghe Balan, susține că ei singuri au depus cererea de eliberare din funcţie. 

Potrivit lui Balan, "toţi poliţiştii au scris rapoarte de eliberare din funcţie, ultimii ar fi implicaţi în scheme ilegale de contrabandă, pe care şeful IGP nu le poate divulga".

Marian Maniţă şi Vasile Conţescu susţin că sunt în concediu şi au aflat din presă despre faptul că ar fi fost concediaţi. Stas Baran a cerut dreptul de a nu comenta situaţia şi a pus receptorul. Alexandru Vlaicu a cerut să revenim mai târziu pentru a comenta situaţia, iar Vasile Vizir nu răspunde la apelurile telefonice.

Şeful IGP declară că SPIA urmează să decidă dacă va deschide dosar penal pe numele poliţiştilor. Acesta mai spune că fiind ocupat, ieri, nu a reuşit să facă cunoştinţă cu rapoartele de eliberare şi că mai multe detalii ne va putea furniza luni, când va fi la serviciu.

Totodată şeful IGP nu exclude că scrisoarea anonimă a fost expediată portalului publika.md chiar de poliţiştii vizaţi.

Citeşte şi: Mai mulţi poliţişti, care au asigurat ordinea publică la protestele din 2016, daţi afară de Ministrul Andrei Năstase

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu