Reacția șefului IGP, Gheorghe Balan, la adresarea Curții de Apel Chișinău: Sunt acasă, nu mă deranjați

"Sunt acasă și nu vreau să fiu deranjat". Este răspunsul șefului Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Balan, la întrebarea reporterului Canal 2 privind acțiunile poliției, după evadarea lui Gheorghe Petic în timpul ședinței de judecată.

Reacția șefului IGP vine după ce Curtea de Apel Chișinău a emis, în această seară, o adresare către șeful statului Igor Dodon, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, premierul Maia Sandu, Consiliul Superior al Magistraturii și misiunile diplomatice în Republica Moldova.

Potrivit documentului, Curtea de Apel Chișinău își exprimă îngrijorarea de faptul că Inspectoratul General al Poliției intenționat sau neintenționat nu a asigurat în măsura cuvenită ordinea și securitatea în cadrul examinării dosarului lui Gheorghe Petic, care este atât de mediatizat. 

CITEȘTE ȘI: Curtea de Apel Chișinău: Inspectoratul General al Poliției intenționat sau neintenționat nu a asigurat ordinea după evadarea lui Petic

PUBLIKA.MD amintește că Gheorghe Petic a fugit astăzi de la şedinţa de judecată, fiind nemulţumit de hotărârea judecătorilor. Totul s-a întâmplat în cadrul şedinţei de la Curtea de Apel Chişinău, unde avocaţii săi au cerut eliberarea lui din închisoare, solicitare respinsă de magistraţi.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, Gheorghe Petic a reuşit să iasă afară datorită susţinătorilor săi, care au intrat cu forţa în interior. 

CITEȘTE ȘI: Gheorghe Petic, condamnat penal pentru viol, a fugit din sala de judecată, nemulțumit că nu a fost eliberat (VIDEO)

Gheorghe Petic a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare, cu executare în penitenciar de tip semi-închis. Acesta va mai trebui să plătească o amendă de 30 mii de lei pentru violare la domiciliu.

Gheorghe Petic a fost condamnat pentru agresarea şi violarea unei femei din orașul Ungheni. El a fost surprins de o cameră de supraveghere în timp ce intra în casa victimei, iar pe hainele lui au fost depistate probe biologice care aparţin femeii.  

Lasă un comentariu