REACŢIA şefului IGP, după ce Alexandru Pînzari a spus că poliţia moldovenească nu mai este independentă

Embed:
Şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Vadim Cojocaru, respinge acuzaţiile predecesorului său, Alexandru Pînzari, care într-un interviu pentru Canal 2 a spus că poliţia moldovenească nu mai este independentă. Pânzari spunea că MAI, care trebuie să opereze politici, a preluat o mare parte din activităţile IGP. Cojocaru dezminte şi informaţiile, potrivit cărora, la cârma principalelor subdiviziuni ale poliţiei au fost promovate persoane neprofesioniste, dar precizează că acestea urmează să fie evaluate şi chiar schimbate, dacă vor pica testul.

"Poliţia este foarte independentă. IGP a rămas cu aceleiaşi competenţe, care le-a avut pe vremea dumnealui", a spus şeful IGP.

"Cred că trebuie să-l întrebaţi pe dumnealui la ce s-a referit, fiindcă nu am înţeles ce a spus el", a precizat Pavel Voicu, ministrul Afacerilor Interne.

Pavel Voicu a evitat să comenteze şi afirmaţiile fostului şef IGP, potrivit cărora, la cârma principalelor instituţii din cadrul MAI au fost promovaţi amici, rude şi persoane compromise.

"Eu cred că cel mai corect o să ne aprecieze cetăţenii, după rezultatele obţinute şi competenţa o pun cetăţenii, dar nu un conducător sau altul. Tot aşa cum nici eu nu pot da apreciere la unii conducători, care au fost", a conchis Voicu.

Iar şeful poliţiei, Vadim Cojocaru, susţine că mai mulţi angajaţi urmează să fie evaluaţi, după aprobarea structurii unei noi subdiviziuni. Este vorba de Inspectoratul Naţional de Securitate Publică, care va comasa Inspectoratul Naţional de Patrulare şi Direcţia ordine publică a IGP. Totodată, va fi reorganizat şi Inspectoratul Naţional de Investigaţii din cadrul IGP.

"Până ce la cele funcţii, persoanele au rămas acele intacte, care au fost, care le-am găsit. La toţi li s-a trasat sarcini şi urmează ca să fie făcută evaluarea la fiecare activitate, care o desfăşoară. Dacă nu-şi vor îndeplini atribuţiile de serviciu şi nu o să arate performanţe atunci o să fie schimbaţi şefii. Care este problema?!, a punctat Vadim Cojocaru, şeful IGP.

Anterior, fostul şef al IGP, Alexandru Pînzari, a declarat că poliţia moldovenească nu mai este independenţă, aşa cum prevede legea. Iar la cârma principalelor instituţii MAI au ajuns persoane neprofesioniste.
loading...

Lasă un comentariu