REACŢIA Rusiei la rezoluția adoptată de ONU privind retragerea trupelor ruse din Transnistria

Embed:

Rusia este nemulțumită de rezoluția adoptată de ONU la sfârșitul săptămânii trecute, care prevede retragerea trupelor ruse din stânga Nistrului. Viceministrul de Externe de la Moscova, Grigori Karasin, a avut o întrevedere cu ambasadorul țării noastre în Rusia, Andrei Neguță, în cadrul căreia s-a declarat îngrijorat de adoptarea acestui document.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul de Externe rus, adoptarea rezoluției de statele membre ale ONU va îngreuna procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Totodată, se menționează că decizia Chișinăului de a înainta documentul, în ciuda faptului că el nu a fost aprobat de toate forțele politice din stat, va înrăutăți relațiile ruso-moldovenești.

Nici reacția așa-ziselor autorități de la Tiraspol nu s-a lăsat așteptată prea mult. Un deputat din cadrul parlamentului separatist transnistrean a declarat că Rusia ar trebui să mărească numărul trupelor sale pe acest teritoriu și nicidecum să le retragă. Acesta îşi doreşte și ca tehnica militară rusă din regiunea transnistreană să fie cât mai nouă.

Vinerea trecută, Adunarea Generală a ONU a aprobat proiectul de rezoluţie depus de ţara noastră şi de alte nouă state cu privire la retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Moldovei. Documentul a primit 64 de voturi pentru şi 15 împotrivă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu