REACŢIA reprezentanţilor liceului Orizont din Capitală privind intoxicaţia în masă a elevilor

Reprezentanţii liceului Orizont din Capitală, unde 128 de elevi şi angajaţi ai instituţiei, s-au intoxicat au venit cu o reacţie şi spun că au fost luate măsurile de rigoare în scopul răspândirii infecției virale.

"Ieri, după adresarea elevilor la medicul liceului, administrația filialei Ciocana a invitat instituțiile de resort – ANSA și Centrul de Sănătate Publică pentru întreprinderea măsurilor de rigoare. La fiecare filiala a instituției sunt folosite aceleași produse alimentare, iar în alte filiale adresări similare nu au fost înregistrate. În încăperea blocului alimentar a liceului din sectorul Ciocana astazi, se face dezinfectare cu scopul prevenirii răspândirii infecției virale. Săptămâna viitoare vor fi rezultatele de laborator epidemiologic care vor dovedi motivul înbolnăvirii", se menţionează într-un comunicat emis de reprezentanţii liceului. 

Menţionăm că potrivit specialiştilor ANSP, au fost depistate 128 de cazuri suspecte cu semne clinice de boală diareică acută, inclusiv o parte cu semne clinice catarale. Vârsta persoanelor bolnave este între 9 şi 35 de ani.

Reprezentanţii ANSP au precizat că, actualmente, persoanele bolnave sunt izolate și primesc tratamentul medicamentos în condiții de staționar, dar și ambulatoriu sub supravegherea medicului de familie.

PUBLIKA.MD aminteşte că procurorii au deschis proces penal în cazul presupusei intoxicații alimentare. Anchetatorii iau în calcul şi versiunea unei infecţii virale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu