REACŢIA primarului acuzat că ar fi falimentat o întreprindere preluată de raiderul Veaceslav Platon

Embed:

Primarul satului Drepcăuţi din raionul Briceni, Ghenadie Ioxa, respinge acuzaţiile precum că ar fi falimentat întreprinderea agricolă "Drebozaci", pentru ca aceasta să ajungă în mâinile raiderului numărul unu din CSI, Veaceslav Platon.

"Am venit în faţa dumneavostră să vă spun că toate pretenţiile legale care le înaintează careva în faţa mea şi spune despre mine sunt false. Este hotărârea de judecată de la Curtea de Apel Bălţi ce ţine de samovolnicie în satul Drepcăuţi, ea este definitivă şi nu se supune unei căi de atac", spune Ghenadie Ioxa, primarul satului Drepcăuţi, Briceni.

Întreprinderea agricolă "Drebozaci" din satul Drepcăuţi, raionul Briceni, a fost fondată în 2011 de un om de afaceri ucrainean, care ar fi investit cinci milioane de dolari.

Săptămâna trecută, administratorii afacerii şi unii dintre angajaţi au susţinut o conferinţă de presă în care l-au acuzat pe raiderul numărul unu din CSI, Veaceslav Platon, şi oamenii din anturajul acestuia, că i-ar fi lăsat fără business.

Mai exact, în 2015, prin intermediul persoanelor interpuse şi prin ameninţări, Platon a cerut să i se acorde 900 de hectare de teren.

Bloggerul Veaceslav Balacci, care a făcut o investigaţie şi a scos la suprafaţă aceste detalii, susţine că Platon urmărea preluarea afacerii, dar şi destabilizarea situaţiei social-economice din ţara noastră.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu