Reacția politicienilor după ce s-a aflat că Aeroportul are un nou investitor

Embed:

Preşedintele Igor Dodon a cedat ţara ruşilor. Această acuzație gravă vine din partea unor deputaţi ai Partidului Acţiune şi Solidaritate, după ce s-a aflat că Aeroportul Internaţional Chişinău a ajuns în gestiunea unui investitor rus. În timp ce Dodon neagă orice implicare, unii politicieni echivalează cedarea aeroportului cu trădarea de patrie.

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popşoi, crede că preluarea aeroportului de către un om de afaceri rus înseamnă un adevărat pericol pentru ţara noastră.

"Riscurile la adresa securităţii Republicii Moldova ar fi mult prea mari pentru ca un obiect de importanţă strategică să ajungă în mâinile unor forţe care şi aşa au trupe prezente pe teritoriul ţării, care sunt în război deschis cu vecinii noştri Ucraina. Ar fi la limita trădării de patrie", a comunicat deputatul PAS, Mihai Popşoi.

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, s-a arătat convins că anume preşedintele Igor Dodon stă în spatele tranzacţiei prin care Aeroportul are un nou proprietar. Alaiba a scris pe pagina sa de Facebook că preşedintele a cedat intenţionat aeroportul în perioada sărbătorilor, când opinia publică este preocupată de alte subiecte.

Și democratul Andrian Candu s-a arătat dezamăgit de faptul că aeroportul, la fel ca și alte obiective ce țin de securitatea statului, a ajuns în gestiunea Rusiei din naivitate sau cu buna știință a pro-europenilor care au preluat guvernarea în iunie. Candu a scris pe Facebook că Moldova își întărește astfel "poziția" de zonă gri, postură din care țara noastră nu va cunoaște dezvoltare și evoluție. 

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, Igor Dodon a respins acuzaţiile şi a spus că nu cunoştea absolut nimic despre acest subiect. Informaţia despre faptul că miliardarul rus Andrei Goncearenko este noul gestionar al Aeroportului Internaţional Chişinău a apărut iniţial în presă, iar ulterior a fost confirmată de către reprezentanţii "Avia Invest". Compania precizează că Goncearenko, care a fost directorul unei filiale "Gazprom", vrea să investească în dezvoltarea Aeroportului Chişinău.

loading...

Lasă un comentariu