REACŢIA PDM la REFUZUL liderilor PAS și PPDA privind invitația lui Igor Dodon de a se întâlni la discuții

PAS și PPDA fac încă un pas spre declanșarea alegerilor anticipate, un gest iresponsabil, care va arunca țara într-o criză socială profundă, cu efect negativ direct asupra moldovenilor. Este reacţia PDM care a luat act de modul în care cei din fostul bloc ACUM, actualmente PAS și PPDA, și-au anunțat tentativa de a face o acțiune de șantaj și corupere a deputaților din alte fracțiuni, prin invitarea la discuții separate, deși erau deja planificate la Președinție discuții oficiale în formatul conducerilor partidelor parlamentare.

"Nici un deputat din fracțiunea PDM nu va da curs acestei tentative mascate de corupție politică și șantaj, exercitate de PAS și PPDA. Denunțăm acțiunea lor și atragem atenția opiniei publice și diplomaților acreditați la Chișinău asupra acestui curs negativ spre care PAS și PPDA deturnează dialogul politic", a menţionat Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al PDM.

În acest context, Vitalie Gamurari a reamintit că "cele două partide au acuzat anterior, în mod mincinos, că PDM ar încerca să discute separat cu deputați din deja fostul bloc politic ACUM. Acest lucru s-a dovedit fals, iar astăzi avem dovada că PAS și PPDA apelează, de fapt, la astfel de practici pe care le incriminau public".

Potrivit lui Gamurari, prin acest gest, PAS și PPDA încearcă de fapt să-si acopere o nouă decizie de a refuza dialogul, de a bloca în continuare țara. 

"Cei din PAS și PPDA își înșală în mod grav electoratul. Mai întâi au desființat blocul ACUM, sub care au fost votați de către cetățeni, iar acum, în loc să lucreze pentru salarii și pensii mai bune, așa cum au promis, ei declanșează războaie politice, acțiuni de șantaj în Parlament și încearcă să destabilizeze țara. Din păcate, declarația PAS-PPDA nu este o glumă de 1 aprilie, este o gafă politică reală", a punctat purtătorul de cuvânt al PDM.

PUBLIKA.MD aminteşte că liderii PAS și PPDA au refuzat invitația președintelui Igor Dodon de a se întâlni la discuții pe 2 aprilie. Mai mult, aceştia au chemat neafiliaţii separat la discuţii. Declarația a fost făcută de Andrei Năstase și Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă.

Săptămâna trecută, șeful statului a invitat toți liderii celor patru fracțiuni parlamentare, PSRM, PDM, PAS și PPDA să vină la discuții toți împreună. Întrevederea va avea loc, marți, la ora 12:00.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu