Reacţia oamenilor şi a administraţiei Spaţii Verzi, după ce unul din cei doi trandafiri din fier din parcul Valea Morilor a fost furat

Embed:

Gesturile nechibzuite ale unora continuă să sfideze bunul simţ. Statuia miniaturală a Micului Prinț din Parcul Valea Morilor a rămas fără trandafirul său. Floarea din fier instalată pe gardul din jurul lacului fost furată zilele acestea de un necunoscut. Imaginile cu trandafirul care anterior rămăsese fără frunze, iar acum a fost smulsă, au fost publicate pe rețelele de socializare.

Floarea a fost instalată în parc la scurt timp după ce în august 2018 a apărut o sculptură din bronz a Micului Prinț, personajul din povestea lui Antoine de Saint-Exupéry. De câteva zile însă, în locul obiectului de decor stă un ciot. 

"În loc să păstrăm ceea ce avem, distrugem și înapoi nu se face nimic".

"Ei numai rău fac noaptea aici, trebuie miliția aici să pună post, da, da poliția să pună post să umble mai des".

Subiectul a stârnit revoltă şi pe reţelele de socializare. Unii internauți au venit cu propunerea de a instala alte flori în locul trandafirului furat. O persoană a spus chiar că e gata să cumpere 10 trandafiri în locul celui furat.

Nu sunt singurele cazuri de vandalizare în Parcul Valea Morilor. De mai multe ori, băncile au fost aruncate în lac, iar tomberoanele - smulse.

Cei care se plimbă des prin parc spun că oamenii legii ar trebui să fie mai duri cu răufăcătorii.

"Foarte urât, scaune deseori am văzut că sunt aruncate. Eu cred că trebuie de sancționat oamenii aceștia și de arătat la televizor, oamenii să știe că pentru asta se pedepsește".

"Prinși, legați la scurt și lasă să strângă cine o făcut gunoiul".

Șeful de la "Spaţii Verzi" a menționat că în parc sunt mai multe camere de luat vederi care funcţionează, dar că acestea ar fi insuficiente.

"Camerele care sunt 12 camere, acuma lucrează la moment toate, acum am încheiat contract, mai punem încă șase, dar cum v-am spus, mai punem încă șase, dar nu-i suficient ca să țină sub supraveghere toată suprafața", a afirmat șeful Direcției Municipale Spații Verzi, Serghei Carp.

Ofiţerul de presă al Poliţiei Capitalei, Natalia Stati, nu ne-a putut spune câţi răufăcători au fost identificaţi şi dacă au fost pedepsiţi pentru acte de vandalism comise în parcul Valea Morilor în 2019.

CITEŞTE ŞI: Veste tristă pentru micul prinţ din Valea Morilor. Un trandafir din cele două a fost smuls (FOTO)

loading...

Lasă un comentariu