REACŢIA Moscovei privind propunerea Chişinăului de a discuta la ONU subiectul despre retragerea trupelor ruse

Embed:

Propunerea Chişinăului de a discuta la ONU subiectul privind retragerea trupelor ruse din stânga Nistrului este criticată de Moscova. Reprezentantul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzea, susţine că solicitarea Moldovei este neaşteptată şi neprietenoasă. 

Ca şi şeful statului Igor Dodon, diplomatul rus a interpretat eronat scrisoarea Chişinăului. Nebenzea susţine că autorităţile Moldovei cer retragerea militarilor din contingentul de menţinere a păcii, în timp ce reprezentantul nostru la ONU a solicitat scoaterea grupului operativ care staţionează ilegal în regiunea separatistă. Este vorba despre ultimul efectiv militar al Armatei a 14-a rămas pentru paza depozitului de muniţii din Cobasna.

Chişinăul a expediat miercuri o scrisoare la ONU prin care solicită ca subiectul privind retragerea trupelor ruse din Moldova să fie inclus pe agenda următoarei sesiuni a Adunării Generale, care va începe în 12 septembrie.

La sfârşitul lunii iulie, şi Legislativul de la Chişinău a adoptat o Declarație prin care a cerut Moscovei retragerea militarilor din stânga Nistrului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu