Reacţia Moscovei după ce Chişinăul a declarat persona non grata cinci diplomaţi ruşi

Moscova va răspunde adecvat la deciziile Chişinăului de a declara persona non grata cinci diplomaţi ruşi. Iar această decizie este o provocare lansată împotriva cursului promovat de preşedintele Igor Dodon, a declarat pentru Ria, viceministrul de externe al Rusiei, Grigori Karasin. 

Potrivit lui Karasin, "în orice caz, catalogăm această acţiune drept o provocare împotriva cursului de îmbunătăţire a relaţiilor bilaterale realizate de preşedintele Igor Dodon în ultima perioadă". 

"Este o veste foarte proastă pentru relaţiile bilaterale ale ţărilor noastre, iar acest lucru este bine înţeles de structurile care au planificat această acţiune neprietenească", a spus Karasin.

CITEŞTE ŞI: Cinci oficiali din Federaţia Rusă declaraţi PERSONA NON GRATA în Moldova

PUBLIKA.MD aminteşte că cinci diplomaţi ruşi au fost declaraţi persona non grata în Republica Moldova. Potrivit presei, printre ei se numără şi adjunctul ataşatului militar al Ambasadei Rusiei, Alexandr Grudin. Acesta ar fi implicat în dosarul fostului deputat Iurie Bolboceanu, arestat şi învinuit de spionaj în favoarea Rusiei. 

Preşedintele Igor Dodon a condamnat gestul de expulzare, printr-o postare pe o rețea de socializare.

La începutul lunii martie speakerul Andrian Candu și premierul Pavel Filip l-au convocat pe ambasadorul rus la Chișinău pentru a-i prezenta o notă de protest în legătură cu acțiunile abuzive din partea unor servicii speciale ruseşti la adresa demnitarilor moldoveni.  

Oficialii moldoveni au fost opriți abuziv la intrarea în Federația Rusă, interogați, percheziționați și tratați în mod umilitor. Autorităţile de la Chişinău aşteaptă explicaţii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu