REACŢIA Mitropoliei Chişinăului privind ritualul de EXORCIZARE filmat în regiunea transnistreană

Embed:

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove condamnă așa-zisa exorcizare din parohia Hrustovaia, regiunea trasnistreană. 

"Direcția Mitropolitană s-a autosesizat. Subliniem în mod categoric faptul că forma în care s-a produs acest lucru și atitudinea slujitorului față de persoana presupus posedată, este absolut necorespunzăoare practicii reale de exorcizare, ce presupune o trăire duhovnicească și o pregătire aparte a slujitorului care săvârșește această slujbă, precum și cercetarea minuțioasă a persoanei care are nevoie de o asemenea formă de asistență spirituală", este notat într-un comunicat de presă al Mitropoliei Moldovei.

Totodată, reprezentanţii Mitropoliei spun că acest caz va fi examinat în cadrul Judecății Bisericești, pentru fi luate toate măsurile corespunzătoare situației.

 ''Va fi tras la răspundere canonică acest preot. Va fi judecat la judecata bisericească. Ceea ce s-a văzut în această înregistrare este condamnabil şi regretabil. Oprirea de a săvârşi cele sfinte, caterisirea", a declarat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei, părintele Vadim Cheibaş.

Ritualul de exorcizare a avut loc la biserica Hrustovaia din raionul Camenca, iar parohul acesteia este Valeri Galaida.

Citeşte şi: MAGINI CUTREMURĂTOARE! Ritual de EXORCIZARE filmat în regiunea transnistreană (VIDEO)

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu