REACŢIA Ministrului Sănătăţii, Ruxanda Glavan, la avertizările premierului

Embed:

Ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan, și directorul Agenției Medicamentului, Vladislav Zara, au fost avertizaţi de premierul Pavel Filip. În debutul şedinţei Guvernului, şeful executivului le-a cerut explicaţii privind restanţele la realizarea Planului de Acţiuni pentru soluționarea unor probleme din domeniul medicamentelor și farmaciilor.

Prim-ministrul a precizat că cei doi au timp până azi pentru a prezenta soluţii rapide. 

La începutul lunii februarie, premierul a cerut Ministerului Sănătăţii să elaboreze un plan de acţiuni pentru redresarea situaţiei din domeniul farmaceutic, pentru ca cetăţenii să aibă acces la medicamente calitative şi ieftine. Ulterior, la începutul lunii martie, în urma unei şedinţe de lucru pe aceeaşi temă, premierului i-au fost prezentate măsurile pentru aducerea echilibrului pe piaţa medicamentelor.

La şedinţa de ieri a Guvernului, Pavel Filip s-a arătat nemulţumit de faptul că, din 23 de acţiuni care urmau să fie realizate până în data de 1 iulie, doar cinci au fost implementate.

"Am impresia că am pornit un subiect foarte clar, atunci în martie, dar nu am toată siguranța că voi putea duce până la capăt cu oamenii care am pornit să rezolvăm aceste probleme. Vreau astăzi să vă anunț că am dispus aplicarea sancțiunilor disciplinare sub formă de avertisment doamnei ministru Glavan, dar și domnului director al Agenției Medicamentului, domnului Zara, care din punctul meu de vedere nu și-au îndeplinit misiunile. Trebuie să înțelegem foarte clar și să recunoaștem dacă avem capacități necesare să realizăm aceste lucruri, să spunem că da, le realizăm dacă nu să oferim locul altora să realizeze aceste probleme, care sunt foarte și foarte importante”, a declarat premierul Pavel Filip.

Ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan, spune că-şi recunoaşte parţial vina şi că va cere să fie modificaţi termenii.

"Eu de la bun început, în prezenţa tuturor am spus că au fost puse câteva sarcini care nu pot fi realizate în trei luni de zile. Oricum, ne asumăm consecinţele multor sarcini care au fost puse. În acelaşi timp, vom veni cu termeni noi, care să fie realizabili pentru minister", a spus Ruxanda Glavan.

În cadrul aceleiaşi şedinţe de Guvern, Pavel Filip a anunţat că peste zece instituţii de stat nu au prezentat rapoartele de activitate privind implementarea Acordului de Asociere.

"Aceasta este Cancelaria de Stat, Biroul Naţional de Statistică, CNI, Biroul Relaţii Interetnice, Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii. Institutul Naţional al Justiţiei, Biroul Relaţii cu Diaspora, ANRE, Autopritatea Aeronautică Civilă, AGP şi ANSA. Eu vreau să vă spun că sancţiunile pentru neîndeplinirea planului naţional de implementare a Acordului de Asociere vor fi mult mai dure", a spus Pavel Filip.

Termenul în care instituțiile statutului trebuiau să prezinte rapoartele a expirat în data de 10 iulie.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu