Reacţia ministrului Anatol Usatîi la acuzaţiile aduse de deputatul Alexandru Slusari

Licitațiile cu privire la lucrările de reabilitare a drumurilor care vor fi lansate pe parcursul anului vor fi transparente şi se vor desfăşura conform legislaţiei. Aşa a comentat ministrul Economiei și a Infrastructurii, Anatol Usatîi acuzaţiile aduse de vicepreşedintele Parlamentului, Alexandru Slusari care l-a învinuit ieri de depăşirea atribuţiilor de serviciu şi exces de putere.

Slusari a declarat сă Usatîi ar fi dispus, la indicaţia şefului statului Igor Dodon, lansarea licitaţiilor pentru reabilitarea drumurilor în regim de urgenţă, pentru ca Dodon să-şi poată face PR politic înaintea alegerilor.

"Imediat după ce a fost format bugetul statului, noi am avut posibilitatea să lansăm aceste licitații. Nu au fost pregătite în ultimul moment sau într-o zi după Anul Nou. Da, sunt proiecte foarte mari, care demult sunt gata. Dacă au fost indentificate sursele pentru finanțarea acestor lucrări, era clar și necesară lansarea lucrărilor în luna ianurie", a declarat Anatol Usatîi, ministrul Economiei şi Infrastructurii.

Anatol Usatîi a mai declarat că licitațiile nu au fost publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, aşa cum invocă Slusari, întrucât nu au fost finanțate sau co-finanțate din fonduri europene. Ministrul Economiei a menţionat că va cere responsabililor din cadrul Ministerului Finianţelor şi Agenţiei Achiziţiei Publice să vină cu mai multe explicaţii la acest subiect.

Amintim că ieri,vicepreşedintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a depus un demers la Procuratura Generală prin care solicită iniţierea unei cauze penale pe numele lui Anatol Usatîi, pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu şi exces de putere. 

CITEŞTE ŞI: Slusari îl ACUZĂ pe ministrul Economiei de încălcarea regulamentului de organizare a licitaţiilor şi spune că PPDA va cere demisia acestuia

loading...

Lasă un comentariu