Reacţia ministrului Anatol Usatîi cu privire la greva transportatorilor: O simplă majorare a tarifului nu va rezolva problema

Ministrul Economiei şi a Infrastructurii, Anatol Usatîi, susţine că autorităţile sunt permanent în discuţii cu transportatorii pentru a soluţiona problema. Totodată, oficialul a declarat pentru PUBLIKA.MD că majorarera tarifelor nu va rezolva problema din sistem. 

"Este o situaţie moştenită şi a fost cumva controlată pe parcursul a şase ani. 

Aşteptăm propunerile formale ale protestatarilor. Azi dimineaţa am convocat şedinţa Consiliului consultativ pe problema transporturilor. Reprezentantul transportatorilor a solicitat să fie amânată şedinţa până la sfârşitul săptămânii. Discutăm deja cu toate părţile implicate aceste propuneri, trebuie să le sistematizăm şi să vedem care pot fi implimentate. 

Scopul nostru nu este de a conserva mai departe această situaţie prin majorarea tariferlor. Aici vorbim de o criză sistemică în această ramură şi pur şi simplu o majorare a tarifului fără modificare atitudinii faţă de pasageri şi transportatori nu va rezolva nimic. 

Nu poate doar ministerul să rezolve, de asta invităm companiile de transport să ne aşezăm la masa de negocieri, fiecare propunere va fi analizată. 

Poşta noastră este plină de plângeri a pasagerilor cu privire la starea transportului, cu privire la întârzieri, riscul la circulaţia rutieră.", a declarat Usatîi. 

Totodată, într-un comunicat de presă a instituţiei se spune că la Ministerul Economiei și Infrastructurii a avut loc o ședință cu reprezentanții companiilor specializate în transportul de pasageri.

În debutul ședinței ministrul Anatolie Usatîi a reiterat deschiderea spre un dialog cu toate asociațiile patronale din domeniul transporturilor rutiere de persoane în vederea identificării unor soluții durabile de eliminare a constrângerilor normative și birocratice pentru dezvoltarea eficientă a ramurii. "Ministerul a inițiat consultări transparente, pe platforma Consiliului Consultativ al Ministerului Economiei și Infrastructurii, în vederea identificării problemelor ce contribuie la stagnarea domeniului, dar și a soluțiilor pentru depășirea acestora, asigurând un echilibru între interesele operatorilor de transport și călătorilor ce beneficiază de serviciile acestora", se mai spune în comunicat de presă. 

PUBLIKA.MD precizează că 1500 de microbuze interurbane nu au ieşit astăzi la linie în semn protest faţă de autorităţi, care nu vor să majoreze tariful pentru călătorii. 

loading...

Lasă un comentariu