Reacţia miniştrilor care riscă să fie AMENDAŢI, pentru că nu au prezentat la timp declaraţia de avere

Embed:

Ministrul Muncii, cel al Apărării şi şefa de la Educaţie riscă o amendă de până la trei mii de lei. Demnitarii nu au prezentat, în termenii stabiliţi de lege, declaraţiile de avere şi interese, după ce au fost reconfirmaţi în funcţii în Guvernul Leancă. Membrii Comisiei Naţionale de Integritate i-au chemat, astăzi, pe funcţionari pentru a oferi explicaţii.

Potrivit legii, funcţionarii trebuie să depună declaraţia de avere în cazul în care sunt numiţi într-o nouă funcţie sau îşi încheie mandatul. Miniştrii care nu şi-au onorat obligaţiile spun că nu ştiau că trebuie să prezinte declaraţiile din nou.

"Nu s-a schimbat nimic, asta a fost interpretarea mea, acum am înţeles că e greşită şi mi-am adus declaraţia. Dacă risc o amendă, o s-o plătesc", a declarat ministrul Educaţiei, Maia Sandu.

"Noi am fost demişi, din mandat nu am plecat pentru că am rămas să facem interimatul, am fost reconfirmaţi în funcţii. Cred că este o neclaritate, sincer, dar sunt gata să primesc pedeapsa pe care o merit, conform legii", a spus ministrul Muncii, Valentina Buliga.

Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a refuzat să discute cu presa. El a scris, însă, pe pagina sa de pe o reţea de socializare, că este pentru prima dată când va trebui să achite o amendă.

Membrii CNI susţin că în legislaţie există o confuzie în privinţa depunerii declaraţiilor. "În lege într-un loc prevede pe durata exercitării mandatului, dar mandat trebuie să fie unul, două sau trei. Ori o depunem pe anul curent sau pe durata exercitării mandatului", a precizat membrul CNI Dumitru Prijmireanu.

Miniştrii vizaţi vor achita amendă în cazul în care instanţa va da dreptate Comisiei Naţionale pentru Integritate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu