Reacţia Ministerului Apărării referitor la dispariţia avionului de mici dimensiuni

Reacţia Ministerului Apărării referitor la dispariţia avionului de mici dimensiuni care a dispărut de pe radare între Orhei şi Teleneşti:

Mijloacele de cercetare ale Armatei Naţionale au depistat în apropierea hotarului Republicii Moldova (din partea Ucrainei), în seara de 19 iulie, ora 17:40, un aparat de zbor neidentificat.

La ora 17:45, aeronava respectivă a intersectat hotarul Republicii Moldova. Aceasta nu a fost inclusă în planul de zbor de către autorităţile responsabile (Autoritatea Aeronautică Civilă şi structura de resort din Ucraina). La ora 18:45, aeronava a dispărut de pe radare în localitatea Cucuruzeni, raionul Orhei.

Conform procedurilor, Ministerul Apărării a informat despre acest lucru autorităţile responsabile – Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Aeronautică Civilă, Serviciul de Informaţii şi Securitate, MoldATSA, care au preluat investigarea dispariţiei aparatului de zbor.

Armata Naţională nu a fost solicitată să se implice în acţiunile de căutare.

Momentan, Armata Naţională nu dispune de informaţii despre provenienţa aparatului de zbor şi dacă acesta este unul militar sau civil.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu