REACŢIA Ministerului Apărării din Rusia privind presupusul incident cu rachetă din cadrul Zapad-2017

Embed:

Ministerul Apărării din Rusia neagă incidentul de pe poligonul Lujchi, unde defecțiunea tehnică a unui elicopter ar fi provocat lansarea accidentală a două rachete dintr-un elicopter Ka-52, ducând la rănirea gravă a două persoane, transmite The Moscow Times, citează digi24.ro.

Știrea privind incidentul este "ori o provocare deliberată, ori prostia personală a cuiva", au reacționat oficialii Ministerului rus al Apărării, potrivit sursei citate.

Serviciul de presă al instituției spune că înregistrarea video cu momentul în care elicopterul scapă rachetele de sub control nu ar fi avut loc în cadrul exercițiilor militare Zapad-2017, ci ar fi făcut parte dintr-o serie de "exerciții tactice" cu "atacuri la sol", organizate "într-un alt moment".

Ministerul Apărării din Rusia nu precizează însă locul și data exercițiilor tactice invocate, dar subliniază că, în cadrul lor, elicopterul militar ar fi greșit ținta. 

Luni, portalul rus de știri 66.ru a relatat că doi spectatori, cel mai probabil jurnaliști, ar fi fost spitalizați de urgență, cu răni grave, după ce un elicopter Ka-52, care participa la exercițiile Zapad-2017 de pe poligonul Lujchi, a tras accidental cu două rachete în zona în care aceștia asistau manevrele militare.

Potrivit sursei citate, nu se cunoaște ziua în care incidental ar fi avut loc, dacă pe 17 sau 18 septembrie, cu o zi înainte de vizita președintelui Vladimir Putin și a ministrului Apărării, Serghei Șoigu, pe același poligon. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu