Reacţia Maiei Sandu privind nemulţumirile sinistraţilor de la Otaci: Totul s-a făcut conform legii

Embed:

Sinistraţii de la Otaci continuă să rămână pe drumuri. Oamenii spun că au primit bani de la Guvern, însă sumele sunt mult prea mici pentru a putea cumpăra locuinţe. Ei susţin că au cerut explicaţii de la autorităţi, însă, deocamdată, nu au primit niciun răspuns.

Fiind rugată să comenteze nemulţumirile sinistraţilor, Maia Sandu a declarat că totul s-a făcut conform legii şi nu poate schimba suma alocată.

"Experții au stabilit care este prețul pe care Guvernul să-l ofere, să-l compenseze şi noi am mers strict pe procedura legală. Din păcate nu pot să fac eu lucrurile şi nu pot să donez banii care aş dori eu. În localitatea în care sunt acești oameni aşa a fost stabilit prețul de către experți. Şi mergem strict pe lege", a precizat premierul Maia Sandu.

PUBLIKA.MD aminteşte că Guvernul a alocat aproape 9 milioane de lei pentru locuitorii blocului, unde o scară s-a prăbuşit şi alta a fost demolată. În medie, câte aproximativ 250 de mii de lei sau câte 12 mii 500 de euro pentru fiecare din cele 35 de familii. Ulterior, Executivul a alocat aproximativ şapte milioane de lei pentru locatarii celui de-al doilea bloc. Asta după ce specialiştii de la Universitatea Tehnică au anunţat că blocul nu poate fi locuit pentru că prezintă pericol.

În data de 19 iunie, o scară cu 18 apartamente dintr-un bloc din Otaci s-a prăbuşit. Nimeni nu a avut de suferit, întrucât oamenii au fost evacuaţi la timp, atât din blocul avariat, cât şi din clădirea vecină.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu