REACŢIA Maiei Sandu la invitaţia PSRM de a face alianţă la nivel local

Vom căuta cei mai potriviţi parteneri pentru a promova lucrurile atât la nivel naţional, cât şi la nivel local. Este reacţia premierului Maia Sandu, la invitaţia PSRM, care i-au propus blocului ACUM să coalizeze şi la nivel local. 

"Eu înţelg că unii candidaţi fac acum tot felul de declaraţii ca să atragă votul alegătorilor, dar ar trebui să va intereseze mai mult Guvernul. Despre coaliţii şi alianţe evident că o să discutam. E clar că nu putem să facem nicio înţelegere cu PDM, dar în rest o să căutăm cei mai potriviţi parteneri pentru a promova lucrurile pe care le promovăm şi la nivel naţional şi la cel local. Deocamdată nu am primit nicio solicitare oficială", a menţionat Maia Sandu.

PUBLIKA.MD aminteşte că atât candidatul socialist la şefia Capitalei, Ion Ceban, cât şi preşedintele PSRM, Zinaida Greceanîi, au propus blocului ACUM să coalizeze şi la nivel local. 

Andrei Năstase declară că nu vrea ca socialiştii să domine şi Consiliul Municipal Chişinău, de aceea respinge o coaliţie cu PSRM.

În luna februarie curent, înaintea alegerilor parlamentare, Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Partidul "Platforma Demnitate şi Adevăr" şi-au asumat public angajamentul de a nu participa la crearea unei coaliții formale sau informale cu Partidul Socialiștilor, în Parlament.

În scurt timp, angajamentul a fost încălcat, iar blocul "ACUM" şi PSRM au format o majoritate parlamentară. Mai mult, la patru luni de la crearea acesteia, cele două componente au partajat mai multe funcţii importante în stat, iar recent au semnat un nou acord de colaborare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu