Reacţia Maiei Sandu după accidentul de la Otaci: Mâine vom discuta. Ministrul de interne, Andrei Năstase, încă tace

După prăbuşirea blocului de locuit din Otaci, premierul Maia Sandu a scris pe pagina sa de Facebook, ieri seara, că „din informația prezentată de Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, oamenii au fost evacuați înainte de prăbușire și acum sunt în siguranță. Locatarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost realocați într-un spațiu sigur.

La fața locului se află Şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale. Mâine, în ședința guvernului, vom discuta despre modalitățile de sprijin al oamenilor care au avut de suferit și au rămas fără locuințe și vom iniția o investigație a accidentului produs.”


!!! Publika.md precizează că Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI a fost reformat şi în prezent instituţia se numeşte Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. În urma reformei au fost schimbate şi unele competenţe ale instituţiei.

De menţionat, că până la această oră, ministrul de interne Andrei Năstase nu a venit cu o reacţie în urma prăbuşirii blocului de locuit din Otaci.

Lasă un comentariu