REACŢIA MAI la raportul CNA, care artă că poliţiştii, medicii şi vameşii sunt CEI MAI CORUPŢI

Noi suntem cei care ne dorim identificarea acestor cazuri. Este reacţia reprezentanţilor Ministerului de Interne la raportul CNA prin care se arată că poliţiştii, medicii şi vameşii sunt cei mai corupţi.

"În primul rând noi suntem cei care ne dorim identificarea acestor cazuri, astfel, la documentarea actelor de corupție în care sunt vizați angajații MAI suntem implicați prin intermediul SPIA, în colaborare cu CNA. Astfel, majoritatea cazurilor sunt identificate în comun. 

Suntem instituția cu cel mai mare număr de angajați, care zilnic au contact cu persoane care încalcă legea, este inevitabil ca acest număr să nu fie mai mare în comparație.

Sunt mai mulți factori care influențează angajații să accepte mita, iar noi ne propunem să luptăm cu acest flagel, inclusiv prin creșterea salariilor. În ultima perioadă avem tot mai multe cazuri în care denunțătorii sunt angajați ai poliției, fapt care spune despre implicarea noastră în diminuarea corupției.

Vom colabora și în continuare cu CNA și Procuratura anticorupție, pentru a preveni aceste cazuri și în vederea depistării factorilor coruptibili", este reacţia MAI.

Citeşte şi: Raport CNA: Poliţiştii, medicii şi vameşii sunt CEI MAI CORUPŢI

loading...

Lasă un comentariu