REACŢIA lui Vlad Plahotniuc la invalidarea alegerilor: Un precedent periculos, inclusiv pentru PDM

Embed:

Alegerile din Chișinău s-au desfășurat liber și democratic, asta chiar dacă au fost unele încălcări ale legislației. Totuși, invalidarea scrutinului este un precedent periculos și pentru PDM. Aceasta este reacția președintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, la decizia Curții Supreme de Justiție, care a menținut hotărârile instanțelor inferioare, de invalidare a mandatului lui Andrei Năstase.

Într-un interviu acordat pentru timpul.md, Plahotniuc a declarat că "aceasta decizie de invalidare devine un precedent extrem de periculos pentru toate partidele, inclusiv pentru PDM. Nu putem exclude ca în alegerile parlamentare să ne trezim chiar noi cu astfel de situații".

Liderul democraților a dezvăluit că asupra formațiunii și Guvernului s-au făcut presiuni mari pentru a influența magistrații să valideze rezultatele alegerilor. 

"Decizia de invalidare este foarte periculoasă și nedreaptă. Dar să ceri Guvernului să rezolve problema prin implicare în actul de justiție e la fel de periculos", a precizat Vlad Plahotniuc.

Citeşte şi: Punct final. Alegerile din turul doi de scrutin NU au fost validate nici de Curtea Supremă de Justiţie. Rezultatele ambilor candidaţi, neconfirmate

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu