Reacţia lui Serghei Pirojkov la faptul că Tiraspolul nu exclude un război cu Ucraina

Embed:

Autorităţile separatiste de la Tiraspol nu exclud un război cu Ucraina. Site-ul departamentului de securitate din regiune a anunţat că naţionalişti ucraineni, deghizaţi în militari transnistreni, pregătesc provocări la frontiera cu ţara vecină.

Ambasadorul Ucrainei în Moldova, Serghei Pirojkov, spune că anunţul făcut de Departamentul de Securitate de la Tiraspol reprezintă o dezinformare. Pirojkov declară că este absurd să vorbeşti despre un atac armat sau provocări din partea Ucrainei asupra regiunii separatiste.

Oficialul a mai spus că prin acest mesaj se urmăreşte instaurarea panicii în rândul locuitorilor din zona de frontieră cu scopul de a destabiliza situaţia din regiune.

Diplomatul de la Kiev susţine că anunţul securităţii de la Tiraspol se înscrie în mesajul Moscovei, care declară că Ucraina ar fi provocat o blocadă economică în regiunea transnistreană.

"Acuzaţiile care vin din partea Tiraspolului sunt total nefondate. Ucraina nu a atacat şi nici nu are de gând să atace regiunea transnistreană. Cineva încearcă să destabilizeze situaţia. Cunoaştem proverbul 'Hoțul strigă: Prindeți hoțul!'. Poate cineva intenţionat vrea să provoace disensiuni, după care să ne acuze pe noi de toate relele", a precizat Pirojkov.

Potrivit administraţiei de la Tiraspol, un grup de persoane înarmate, îmbrăcate în uniformele soldaţilor regiunii transnistrene, ar urma să atace posturile de la graniţa cu Ucraina. Iar, în rezultat, ar putea începe un conflict militar între regiunea transnistreană şi Ucraina. 

Declaraţia autorităţilor separatiste de la Tiraspol vine după ce Ucraina a început să sape un şanţ la frontiera cu raioanele de est ale Moldovei pentru a bloca accesul tehnicii militare din regiunea separatistă şi a mărfurilor de contrabandă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu