REACŢIA lui Năstase la acuzaţiile CSP: Cântecul de lebădă al ultimului bastion

Consiliul Superior al Procurorilor califică drept element de presiune solicitarea vicepremierului Andrei Năstase de a convoca astăzi o şedinţă extraordinară a acestei structuri.

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, aflat la un eveniment organizat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, a refuzat să discute cu jurnaliştii pentru a veni cu o replică privind precizările CSP. Politicianul nu a avut decenţa nici măcar să asculte până la capăt întrebarea reporterului.

"- Domnule Năstase, cum comentaţi comunicatul venit de la CSP - Am vorbit, domnişoară, am stabilit o regulă, sper că ne-am înţeles nu? De ce ne putem înţelege cu Moldova 1, dar nu ne putem înţelege cu toată presa. Vă mulţumesc", a menţionat Năstase.

În schimb, aşa cum s-a obişnut, Năstase s-a dezlănţuit pe facebook. Acesta a scris că scrisoarea Consiliului Superior al Procurorilor reprezintă "cântecul de lebădă al ultimului bastion".

Mai mult, ministrul a calificat reacţia CSP drept o glumă proastă şi o dovadă de cinism pur.

Menţionăm că, ieri, Andrei Năstase i-a cerut președintelui instituţiei, Angela Motuzoc, printr-o postare pe Facebook, să convoace marţi o şedinţă pentru a pune în discuție demersurile sale legate de activitatea Procuraturii și a procurorului general Eduard Harunjen, în special. Mai mult decât atât, Andrei Năstase a venit şi cu un şir de solicitări către membrii Consiliului Superior al Procurorilor.

Într-un comunicat de presă, procurorii subliniază că acest consiliul este o structură independentă, iar deputaţii şi miniştrii nu pot face solicitări privind convocarea și organizarea ședințelor CSP. 

Citeşte şi: Consiliul Superior al Procurorilor, TRANŞANT către Năstase: Ministrul NU are dreptul să ceară convocarea unei ședințe, gestul poate fi înțeles drept presiune

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu