Reacţia lui Mihail Saakashvili, după condamnarea la 3 ani de închisoare pentru abuz de putere în Georgia

Embed:

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakashvili a fost condamnat de un tribunal din Tbilisi la 3 ani de închisoare pentru abuz de putere. Sentinţa a fost pronunţată în lipsă, Saakaşvili fiind în Ucraina.

La scurt timp după pronunţarea verdictului, politicianul a declarat că oligarhii din Ucraina, Rusia şi Georgia încearcă să-l distrugă.

"Pentru lupta împotriva noastră şi în special împotriva mea au fost investite sute de miliarde de dolari, care vin din trei ţări diferite. Eu însă nu am bani, armament, armată şi organizaţii importante. Tot ce am este reputaţia şi adevărul meu", a spus fostul preşedinte georgian Mihail Saakashvili.

Președinte al Georgiei între 2004 şi 2013, Saakaşvili a fost inculpat după ce, în perioada mandatului său, i-a graţiat pe patru poliţişti.

Oamenii legii fuseseră condamnaţi la ani grei de închisoare pentru uciderea unui bancher georgian. Saakaşvili a plecat din Georgia după începerea procesului său şi s-a stabilit în Ucraina, unde a şi primit cetăţenia ucraineană şi a fost guvernator al regiunii Odesa.

Între timp, a fondat un partid de opoziţie şi a acuzat autorităţile de la Kiev de corupţie. Cetăţenia ucraineană i-a fost retrasă, iar la începutul lunii decembrie, Mihail Saakashvili a fost arestat pentru asociere cu organizaţii criminale, după care a fost eliberat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu