REACȚIA lui Marius Lazurca la gestul socialistului Vlad Bătrîncea de a rupe harta Românei Mari

Embed:

Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, nu consideră că gestul deputatului socialist Vlad Bătrîncea de a rupe harta Românei Mari este o ofensă la adresa ţării sale.

Mai mult ca atât, diplomatul spune că România va avea răbdare și va continua să sprijine Moldova în proiecte investiționale și nu numai. Declarațiile au fost făcute la emisiunea Fabrika, de aseară.

"Un politician al RM a ținut să distrugă demonstrativ un obiect cu uz didactic. Unii dintre deputații din partidul dlui deputat au găsit potrivit să apaude acest gest. Alături de dl Bătrâncea era dna prim-ministru Greceanâi, care s-a abținut să aplaude, ceea ce găsesc că este o dovadă de înțelepciune, de moderație", a spus ambasadorul.

Marius Lazurca susţine că este conștient de faptul că în Republica Moldova există un interes pozitiv, dar și negativ față de România.

"Există o ură profesionistă la adresa României, după cum există și o prietenie interesată la adresa României. Nu aceasta este felul în care România își concepe rolul de sprijinitor al RM".

Totodată, oficialul român a reiterat că România va continua să sprijine Moldova în continuarea reformelor, dar și în implementarea proiectelor investiționale.

"Hotarârea noastră de a furniza acest sprijin RM, nu se clatină, nu ezităm, nu ne-am pierdut răbdarea, ne dorim să furnizăm acest împrumut dacă guvernul RM rămâne interesat de sprijinul nostru", a conchis Marius Lazurca.

România este, în prezent, cel mai important partener comercial şi economic al Moldovei. În ultimii ani, guvernul de la Bucureşti a oferit sprijin financiar în domenii strategice şi în momente de dificultate pentru ţara noastră.

Socialistul Vlad Bătrîncea a rupt harta Românei Mari, la şedinţa de joi a Parlamentului, în semn de protest faţă de un ordin emis de Ministerul Educaţiei. Documentul îi permite unei asociaţii din statul vecin să doneze şcolilor din ţara noastră hărţi cu organizarea Regatului României în 1930, pentru orele de istorie.

Marius Lazurca, invitat la Fabrika. Cele mai importante declarații ale ambasadoruluiPe aceeaşi temă

Lasă un comentariu