Reacţia lui Gorbaciov privind judecarea lui pentru destrămarea URSS

Mihail Gorbaciov a reacţionat şi a dat şi o replică la cererea unui grup de deputaţi ruşi de a deschide o anchetă penală împotriva sa pentru dezmembrarea URSS. Fostul preşedinte sovietic a atribuit responsabilitatea pentru destrămarea URSS deputaţilor din Parlamentul sovietic care au aprobat dezintegrarea Uniunii Sovietice, pronunţată contrar opiniei sale, de către Boris Elţîn, preşedintele rus, şi omologii săi aflaţi în acel moment la conducere în Ucraina şi Belarus, scrie gandul.info.

"Nu este nevoie de nicio anchetă: Duma (Camera inferioară a Parlamentului rus), care a votat (pentru această decizie) trebuie să urce în vagoanele trenului cu destinaţia Magadan, regiune din Extremul Orient, cunoscută pentru lagărele Gulagului sovietic", a precizat Gorbaciov.

Publika.md menţionează că un grup de deputaţi ruşi din mai multe partide parlamentare cer procurorului general al ţării să iniţieze o anchetă pe numele celor care se fac vinovaţi de destrămarea URSS, în principal, pe numele ultimului conducător al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu