REACŢIA lui Dodon cu privire la DECLARAŢIILE SCANDALOASE făcute de ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi

S-au interpretat greşit declaraţiile ministrul de Externe. Aşa a comentat preşedintele ţării, Igor Dodon, afirmaţiile scandaloase făcute de Aureliu Ciocoi privind conflictului armat de la Nistru.

"Din câte am înţeles, dumnealui s-a referit la misiunea de pacificare. Probabil, au fost interpretate greşit unele declaraţii ale dumnealui. Iar ce ţine de mesajele şi demersurile veteranilor, din câte ştiu din revendicările veteranilor, cel puţin trei sau patru Guvernul a decis să le accepte: poliţa medicală gratuită pentru cei nenagajaţi, suport financiar pentru văduve, tot ce poate Guvernul va accepta", a precizat şeful statului.

PUBLIKA.MD aminteşte că declaraţia scandaloasă a ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, precum că armata rusă a aplanat conflictul de la Nistru din 1992, a stârnit un val de critici şi nemulţumiri din partea foștilor combatanți. Veteranii de război spun că se simt ofensaţi şi au cerut demisia ministrului pentru că ar fi incompatibil cu funcția pe care o deține.

Aureliu Ciocoi a intrat în gura presei în ultimele zile după ce, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că Rusia a oprit conflictul armat de la Nistru, dar nu a comis un act de agresiune împotriva Moldovei. Ministrul de Externe a fost criticat dur atât de analiști, cât și de veteranii războiului din 1992. Istoricul Anatol Țăranu a declarat ulterior că, de fapt, în spatele declarațiilor lui Ciocoi s-ar afla președintele Igor Dodon, care provoacă un conflict intern de natură să scindeze și mai mult societatea.

Citeşte şi: Ministrul de Externe, noi DECLARAŢII SCANDALOASE: Frontul Popular, vinovat de izbucnirea conflictului armat de la Nistru

loading...

Lasă un comentariu