Reacţia lui Codreanu, după ce membrii CEC au refuzat să-l înregistreze în cursa electorală: Mă simt umilit!

Embed:

Comisia Electorală Centrală şi Consiliul Electoral de Circumscripţie Chişinău au atacat la Curtea Supremă de Justiţie hotărârea Curţii de Apel care spune că Ruslan Codreanu poate fi înregistrat în cursa pentru Primăria Capitalei. Codreanu spune că se simte umilit de toată această situaţie.

"Până acum, nici în prima instanţă, nici la Curtea de Apel, chiar dacă au fost invitaţi, reprezentanţii CEC-ului nu au venit. Şi noul preşedinte al CEC-ului care pretinde că vrea să facă schimbare mai bine şi-ar depune demisia, pentru că atât obraz ar fi putut avea, cel puţin să deschidă o listă de subscripţie şi să vadă că este Băcioi şi 30 de oameni din Băcioi au semnat. Dar nu după ce nu s-a prezentat timp de două săptămâni nici într-o şedinţă de judecată, ieri depune recurs la Curtea Supremă de Justiţie", a comunicat pretendentul la funcţia de primar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

De cealaltă parte, preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a declarat pentru Publika TV că instituţia are dreptul de a face recurs la decizia Curţii de Apel Chişinău pe care o consideră neîntemeiată.

Ieri, Ruslan Codreanu a depus pentru a doua oară actele la Consiliul Electoral de Circumscripţie Chişinău pentru a fi înscris în cursa pentru fotoliul de edil al Chişinăului. La început, candidatura sa nu a fost acceptată de CECE Chişinău după ce o parte dintre cele 10 mii de semnături prezentate de fostul primar interimar nu au fost validate. Această hotărâre a fost susţinută de Comisia Electorală Centrală şi de Judecătoria Chişinău, dar respinsă în cele din urmă de magistraţii Curţii de Apel. Curtea Supremă se Justiţie poate să se expună până cel târziu mâine, dar preşedintele CEC, Dorin Cimil, spune că va mai depune un recurs bazat pe motivaţia instanţei de la Curtea de Apel, aşa că termenul s-ar putea mări. Până la alegerile locale au mai rămas 10 zile.

Lasă un comentariu