REACŢIA lui Cobzac, după ce PUN a anunţat că își retrage candidatul pentru alegerile parlamentare din circumscripția Hîncești

Embed:

Grigore Cobzac spune că nu a discutat în prealabil cu reprezentanţii PUN şi că a aflat din presă despre retragerea din cursa electorală a lui Vlad Ţurcanu în favoarea sa. 

Totodată, Cobzac consideră că partidele de dreapta ar trebui să aibă un singur candidat în circumscripţia de la Hânceşti. 

"Răspunsul meu a fost wow! Eu cred că decizii în aceste sens o să mai fie. Candidatul unic pe dreapta poate fi o realitate. Dacă eu o să fiu identificat ca acel candidat, cele mai reale şanse atunci nu-mi rămâne decât să mă conformez", a menţionat Grigore Cobzac.

Grigore Cobzac candidează independent în circumscripţia de la Hânceşti, deşi este membru al PAS. Formaţiunea din care face parte are însă propriul candidat la funcţia de deputat. Este vorba despre fostul ministru al Justiţiei, Olesea Stamate. PAS insistă pentru candidatura lui Stamate, în pofida deciziei lui Cobzac şi a faptului că acesta se bucură de susţinerea organizaţiei teritorială a Partidului Acţiune şi Solidaritate din oraşul Hânceşti.

Reprezentanţii PAS au menţionat anterior că regretă gestul colegului lor, despre care nu au fost informaţi. Întrebat despre relaţia lui cu PAS, Cobzac a refuzat să ofere detalii. 

"Sunt ferm încrezător că noi o să găsim o soluţie care este cea mai acceptabilă în această situaţie. Noi suntem în discuţii şi înseamnă că nu s-au finalizat aceste discuţii, dar puţină răbdare", a subliniat Cobzac.

Astăzi, candidatul Partidului Unităţii Naţionale la alegerile parlamentare noi din circumscripţia Hânceşti, Vlad Ţurcanu, s-a retras din cursa electorală. Prim-vice-preşedintele PUN a declarat că îl va susţine pe Grigore Cobzac, care candidează independent, deşi este membru al PAS. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă. 

Reprezentanţii Partidului Unităţii Naţionale spun că Grigore Cobzac are cele mai mari şanse să câştige fotoliul de deputat la alegerile din 15 martie.

Citeşte şi: PUN își retrage candidatul pentru alegerile parlamentare din circumscripția Hîncești. Pe cine va susţine

Anterior, PPDA a făcut un apel public tuturor partidelor de centru-dreapta pentru a identifica un candidat comun pentru alegerile parlamentare noi din circumscripţia de la Hânceşti. Atunci, Andrei Năstase a evitat să spună pe cine susţine în acest scrutin. Ulterior, deputatul PPDA, Maria Ciobanu, a scris pe Facebook că cel mai potrivit candidat pentru fotoliul de deputat este Grigore Cobzac, fostul ei coleg din PLDM.

Deocamdată nu ştim dacă aceasta este poziţia întregii formaţiuni politice. Alegerile parlamentare noi de la Hînceşti se vor desfăşura în 15 martie. Potrivit Consiliului electoral de circumscripţie, în cursă au fost înregistraţi trei concurenţi: Olesea Stamate de la PAS, Ştefan Gaţcan desemnat de PSRM şi Ion Mereuţă de la PDM. Alţi patru pretendenţi urmează să depună actele pentru fi înscrişi în calitate de candidaţi.

loading...

Lasă un comentariu