REACŢIA lui Chirtoacă după tragedia de la Buiucani unde o femeie a murit strivită de un copac (VIDEO)

Embed:

O femeie de 40 de ani a murit ieri după-amiază, după ce a fost strivită de un copac. Tragedia s-a produs la intersecția străzilor Cornului și Vasile Lupu din sectorul Buiucani al Capitalei.

La fața locului au intervenit salvatorii, polițiștii și medicii. Din nefericire, femeia nu a mai putut fi salvată.

Astăzi, în cadrul ceremoniei de prezentare a raportului de activitate pentru ultimul an, Dorin Chirtoacă a declarat că ancheta iniţiată de Procuratură va demonstra cine este cu adevărat vinovat de prăbuşirea copacului care a luat viaţa unei femei. 

Totodată, primarul a spus că este prematur să se facă acuzaţii fără să fie dovezi clare. 

"Activitatea de 9 ani de la Primărie m-a făcut să înţeleg că înainte de toate trebuie să fim corect şi să nu judecăm fără să facem anchetă şi fără să stabilim gradul de vinovăţie. Să acuzăm Serviciul Spaţiilor Verzi să nu-şi îndeplineşte sarcinile, ar fi fortaţ. Trebuie de verificat circumstanţele în care s-a produs tragedia. În cazul anchetei urmează să stabilim dacă au existat sesizări, dacă Spaţiile Verzi au putut întreprinde acţiuni şi dacă nu au intervenit dacă erau sesizaţi. Abia atunci intervine răspunderea acelora care activează în această întreprindere şi mai sus", a spus edilul Capitalei. 

PUBLIKA.MD aminteşte că ieri, după tragedia din sectorul Buiucani, Serviciile Spaţi Verzi au iniţiat defrişarea mai multor arbori de pe bulevardul Ştefan cel Mare care riscau să cadă. 

Tot din cauza ploilor, un alt copac a căzut în Capitală peste două mașini. Cei trei oameni care se aflau în interiorul acestora nu au avut de suferit.

Un alt accident s-a produs în parcul "Serghei Lazo" din sectorul Botanica. Doi tineri, de 19 ani și 27 de ani, au ajuns la spital după ce un copac a căzut peste ei.

În total, în această după-amiază, ploaia a doborât peste 20 de arbori în Capitală.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu