Reacția lui Andrian Candu după ce Andrei Năstase a refuzat să își cupleze centura de siguranță

Embed:

Președintele Parlamentului, Andrian Candu a reacționat pe o rețea de socializare după ce dimineață a apărut un video pe internet cu Andrei Năstase unde nu are cuplată centura de siguranță. 

Șeful legislativului a scris că își dorește ca primarul ales al Chișinăului să fie în siguranță pentru că și-a dat votul pentru el și așteaptă să demonstreze că poate face treabă la primărie. Candu îl îndeamnă pe Năstase să nu se axeze pe aprecierile de pe rețelele de socializare, dar să răspundă campaniei #Eu_port_centura_de_siguranță. 

"Dragă Andrei Nastase#siguranța_în_primul_rând, apoi like-urile și share-urile. Răspunde campaniei #RoadSafety#Eu_port_centura_de_siguranță. Vreau să te știu în siguranță, ca să am certitudinea că votul meu nu a fost în zadar și vei reuși să demonstrezi că poți să faci treabă la primărie", a scris Andrian Candu pe pagina sa de Facebook.com.

Astăzi, un blogger a scris despre faptul că Andrei Năstase a apărut într-un live făcut pe facebook și arăta cât este de indiferent și nu-și cuplează centura, astfel ignorând normele legale.

Citește și: De când e primar, Andrei Năstase n-are nevoie de centură de siguranță!

Inspectoratul Național de Patrulare afirmă că va examina cazul și va veni ulterior cu o reacție. Potrivit  legislației, în aceste situații amenda este aplicată șoferului care trebuie să se asigure că pasagerul și-a cuplat centura. Acesta riscă amendă de până la 600 de lei. Andrei Năstase nu a răspuns la telefon pentru a comenta situația. 

PUBLIKA.MD reamintește că la sfârşitul anului trecut, în calitate de ambasador al siguranţei rutiere, Andrian Candu a lansat această campanie socială a cărei scop este siguranța în trafic. Startul a fost dat printr-un scurt filmuleț postat pe pagina şefului Legislativului de pe o reţea de socializare, unde Andrian Candu a îndemnat prin propriul exemplu persoanele să se asigure în trafic, purtând centura de siguranță.  

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu