REACŢIA locuitorilor Capitalei la decizia magistraţilor privind evacuarea corturilor din PMAN

Embed:

Corturile din Piaţa Marii Adunări Naţionale trebuie scoase, iar Partidul "Demnitate şi Adevăr", al interlopilor fugari Victor şi Viorel Ţopa, nu are voie să organizeze nicio întrunire în centrul Capitalei până în data de 28 august. Decizia a fost pronunţată de magistraţii judecătoriei Ialoveni, care au examinat cererea primăriei Chişinău împotriva manifestanţilor. Hotărârea a fost pronunţată în lipsa avocaţilor partidului, care nu s-au prezentat la mai multe şedinţe, consecutiv. 

Avocaţii Partidului "DA" au cerut amânarea şedinţei, pe motiv că sunt în vacanţă. Reprezentanţii primăriei Chişinău afirmă însă că demersul a reprezentat o nouă încercare de tergiversare a procesului.

"Atât Liviu Vovc, cât şi reprezentanţii lui au avut posibilitatea să se prezinte în instanţa de judecată. Există un şir de cereri de amânare care nu au suport juridic din ce cauză ei nu s-au prezentat. Urmează în caz că hotărârea o să fie atacată la Curtea de Apel, să se expună curtea de Apel, în caz că v-a menţine hotărârea o să vedem", a declarat avocatul Primăriei Capitalei, Valeriu Bogdan.

Locuitorii Capitalei salută decizia magistraţilor şi îi îndeamnă pe cei câţiva manifestanţi din corturi să elibereze Piața.

"Nu văd niciun sens că aceste corturi stau fără oameni acolo".

"Urât, foarte urât. Nu trebuie să fie așa, trebuie să fie ordine".

"Aceste corturi, sunt aberații după părerea mea. Cui trebuiesc aceste corturi? Nu este frumos. Eu cred că acolo stau cei care repară drumul, ci nu protestatarii".

"Foarte urât. Aceasta este faţa ţării noastre".

"Desigur, este îngrozitor. Ei trebuie cumva să rezolve aceasta. Este revoltător că oamenii stau așa în corturi".

Decizia instanţei de la Ialoveni este cu drept de atac. Manifestanţii Partidului "Platforma DA" au acaparat Piaţa Marii Adunări Naţionale în toamna anului trecut. Din cauza lor, mai multe evenimente nu au putut fi organizate în centrul Capitalei. Primăria Chişinău a cerut în judecată evacuarea corturilor rămase ca să poată încheia reparaţia străzii centrale a oraşului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu