REACŢIA Kievului la informaţiile că ar interzice accesul în Ucraina a cetăţenilor ruşi din regiunea transnistreană

Embed:

Ambasada Ucrainei la Chişinău declară drept false informaţiile că bărbaţilor cu cetăţenie rusă care locuiesc în stânga Nistrului nu li s-ar permite să intre şi să iasă liber din Ucraina. Într-un comunicat de presă, ambasada califică drept eronate şi speculaţiile despre aşa-zisa blocare a transportului de mărfuri pentru pacificatorii ruşi din stânga Nistrului.

Ucraina susţine că toate aceste declaraţii ale oficialilor ruşi şi ale celor din regiunea transnistreană au drept scop intimidarea localnicilor şi destabilizarea situaţiei în regiune. Potrivit Kievului, cei peste 200 de mii de cetăţeni ruşi din regiunea transnistreană pot să se deplaseze liber în Ucraina aşa cum au făcut-o până acum. La fel şi posturile vamale de la frontiera moldo-ucraineană, inclusiv pe segmentul transnistrean, activează în regim normal.

Autorităţile statului vecin dezmint şi declaraţiile vicepremierului rus Dmitri Rogozin, potrivit cărora,  Transnistria s-ar afla într-o "blocadă economică".

În acelaşi timp, aşa-zisul departament de externe de la Tiraspol îndeamnă locuitorii din regiune să evite călătoriile în Ucraina până la stabilizarea situaţiei în statul vecin. Toate aceste subiecte urmează să fie discutate, joi, de reprezentanţii Guvernului de la Moscova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu