REACŢIA Guvernului privind moțiunea de cenzură, depusă de PDM

Premierul Maia Sandu califică iniţiativa democraţilor, care au cerut demisia Guvernului, drept un gest de frică.

Potrivit unui răspuns oficial din partea Guvernului, transmis postului nostru de televiziune de către serviciul de presă al Executivului, PDM a înaintat intenţionat moţiunea în aceiaşi zi când în Parlament a fost citit raportul comisiei de achetă privind devalizarea sistemului bancar. 

PUBLIKA.MD aminteşte că Partidul Democrat a cerut demisia Guvernului Maia Sandu. Fracţiunea PDM a depus o moţiune de cenzură în acest sens. 

Partidul Democrat acuză Guvernul de lipsă de iniţiative în domeniul social şi economic. PDM susţine că Executivul a înregistrat doar eşecuri şi a distrus proiectele lansate de fosta guvernare democrată. În replică, Maia Sandu vorbește despre faptul că democrații au ales anume această zi, pentru a sustrage atenția de la raportul Comisiei care anchetează frauda bancară.

Deputaţii PDM susţin că în cele patru luni de activitate, Guvernul Sandu nu a venit cu iniţiative cu privire la îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor. Dimpotrivă, a anulat toate proiectele începute de Guvernul Filip. Este vorba despre cei 600 de lei care erau oferiţi de Paşti şi Crăciun pensionarilor cu venituri mai mici de două mii de lei, programul "Un doctor pentru tine" şi proiectul "O nouă viaţă".

Totodată, în această perioadă, Guvernul Sandu nu a avut iniţiative nici pentru îmbunătăţirea domeniului economic. Mai mult, a acţionat chiar împotriva mediului de afaceri. A majorat cu 10 procente cota TVA pentru segmentul HoReCa şi a impozitat tichetele de masă. Totodată, Candu vorbește și despre o eventuală criză energetică.

Lasă un comentariu