REACŢIA Gărzii Naţionale a Ucrainei la faptul că separatiştii proruşi au arătat cum împuşcă doi prizonieri

Embed:

Garda Naţională a Ucrainei a dezminţit informaţiile potrivit cărora separatiştii proruşi ţin ostatici mai mulţi ofiţeri ucraineni. Asta, după ce ieri a fost postat pe Internet un filmuleţ în care agentul rus Igor Bezler avertizează Kievul că îi va împuşca pe toţi militarii prizonieri, dacă forţele guvernamentale nu-l vor elibera pe unul dintre oamenii lui. 

În film, liderul separatiştilor din oraşul Gorlovka, Igor Bezler, ameninţă să-i ucidă pe toţi ofiţerii ucraineni capturaţi, dacă autorităţile de la Kiev nu-l vor elibera pe camaradul lui. Deputatul ucrainean Oleg Liaşko a scris pe o reţea de socializare că este vorba despre o femeie care ar fi agent rus, reţinută de Serviciul de Securitate din Ucraina.

"Peste o oră, dacă omul meu nu este liber, vor fi împuşcaţi încă doi, apoi peste o oră şi jumătate va urma altă pereche. Voi continua tot aşa, până când vor fi ucişi opt ofiţeri", a spus liderul separatiştilor din Gorlovka, Igor Bezler.

Înregistrarea video a fost postată pe Internet încă ieri. Preşedintele interimar, Aleksandr Turcinov, a declarat că autorităţile nu vor purta negocieri cu teroriştii.

Între timp, forţele aeriene ale Ucrainei au lansat atacuri asupra separatiştilor care au încercat să ocupe punctul de control "Marinovka" din regiunea Doneţk. Trupele guvernamentale au anunţat că au fost distruse mai multe automobile şi blindate ale militanţilor. Potrivit consilierului ministrului de Interne, 15 separatişti au fost ucişi. De cealaltă parte, cinci grăniceri au fost răniţi. 

Publika.md aminteşte că pe Internet au apărut imagini cu o adresare a liderului separatiştilor din oraşul est-ucrainean Gorlovka, Igor "Bes" Bezler care avertizează autorităţile ucrainene că va împuşca toţi ofiţerii ucraineni pe care îi are ca prizonieri, dacă forţele guvernamentale nu vor elibera un om de-al său.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu