Reacția deputaților din Alianța ACUM-PSRM privind moțiunea de cenzură, depusă de PDM

Embed:

Deputaţii din majoritatea parlamentară PSRM - ACUM, cel mai probabil, nu vor susţine moţiunea de cenzură înaintată de PDM. Deşi spun că sunt nemulţumiţi de activitatea unor miniştri, socialiştii nu se grăbesc.

"Eu la fel am întrebări privind activitatea unor ministere, acum noi suntem în situaţia în care să vedem dacă se mai doreşte. În situaţia în care ministerele în cauză nu vor veni cu iniţiative, iar Guvernul nu le va accepta pe cele propuse de noi, la timpul oportun vom lua o decizie", a precizat Grigore Novac, deputat PSRM.

Socialistul Vlad Batrîncea a declarat că moţiunea de cenzură a fost depusă intenţionat chiar în ziua în care la Parlament s-a discutat despre frauda bancară.

"Înțelegem emoţiile colegilor din Partidul Democrat, dar acest lucru a fost absolut inevitabil. Nu poţi ascunde adevărul la infinit şi doi, rolul la fiecare va fi calificat de către organele urmăririi penale", a spus Batrîncea.

Colegii de partid ai Maiei Sandu au încercat să justifice nereuşitele Guvernului.

"În perioada aceasta scurtă nu sunt rezultate vizibile şi când vorbim despre nişte reforme care sunt duse până la capăt ele nu dau într-o sută de zile şi nici în două sute de zile să spunem aşa rezultat pe loc", a menţionat Vladimir Bolea, deputat PAS.

"Evident că este dreptul opoziţiei de a depune moţiune de cenzură. Este un instrument democratic prin care opoziţia, în toate regimurile parlamentare şi democratice, luptă împotriva Guvernului", a subliniat Sergiu Litvinenco, deputat PAS.

Deputaţii din fracţiunea "ŞOR" spun că vor susţine demersul democraţilor.

"Considerăm că această iniţiativă este cea mai corectă pentru că guvernarea nu lucrează profesionist. Activitatea guvernării nu este îndreptată către proiectele sociale, ci doar către reglări de conturi politice, încercări de răzbunare", a declarat Denis Ulanov, deputat Partidul Politic "ŞOR".

Săptămâna trecută, preşedintele Igor Dodon a criticat activitatea Guvernului şi a declarat, fără să dea nume, că doi sau trei miniştri trebuie demişi. Mai mult, şeful statului a sugerat că aceştia ar putea fi înlocuiţi cu reprezentanţi ai PSRM. În replică, premierul Maia Sandu i-a spus lui Igor Dodon că nu intenţionează să facă remanieri. Iar deputaţii blocului "ACUM" au declarat că preşedintele îşi depăşeşte atribuţiile şi i-au recomandat să citească Constituţia.

Pentru demiterea Guvernului este nevoie de votul majorităţii deputaţilor aleşi, ce constituie votul a cel puţin 51 de deputaţi.

CITEȘTE ȘI: PDM cere demiterea Guvernului Sandu (VIDEO) 

loading...

Lasă un comentariu