Reacția autorului legii ANTI-PROPAGANDĂ despre intenţia socialiştilor: Riscurile sunt foarte mari

Embed:

Autorul Legii anti-propagandă, Sergiu Sârbu, susține că aceasta vine să asigure securitatea națională a țării.

"S-a demonstrat nu odată că mediatic propaganda externă masivă necontrolată poate duce grave prejudicii statului. Eu nu știu cu cine are de gând PSRM să voteze această lege, din partea mea voi depune efort maxim ca toţi colegii din PDM să nu anuleze legea deoarece ține de securitatea națională. Argumentul liberalizării media este unul absolut fals, nimeni nu interzice să fie retransmise alte posturi de televiziune. Eu cred că avem destule posturi de televiziune care pot să facă știri calitative."

Totodată, Sergiu Sârbu susține că riscurile anulării legii anti-propagandă sunt foarte mari.

"Am văzut la știri că socialiștii au spus că urmează să soluționeze o problemă. Eu nu văd aici o problemă, problema nu există, există doar o dorință de a manipula spațiul aici în Republica Moldova. Riscurile sunt foarte mari, riscul de spălare de creier, de manipulare, de știri false, de securitatea internă a țării, de propagarea ideilor care vin în contradicție cu integrarea europeană a Republicii Moldova și cu multe aspecte", a spus Sergiu Sîrbu.

PUBLIKA.MD amintește că socialiştii sunt gata să anuleze în Parlament Legea antipropagandă. Legea privind securizarea spaţiului informaţional a fost votată de majoritatea parlamentară în 2017. Documentul a fost respins de două ori de către președintele Igor Dodon, iar pentru refuzul premeditat de a-și exercita atribuțiile prevăzute de lege, Curtea Constituțională l-a suspendat temporar pe şeful statului, iar legea a fost promulgată de către preşedintele de atunci al Parlamentului, Andrian Candu.

Potrivit acestei legi, posturile de radio și televiziunile din Republica Moldova nu au dreptul să difuzeze programe cu conținut informativ, analitic, militar și politic din statele care nu au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. Printre statele care intră sub incidenţa acestei legi se numără şi Federaţia Rusă. 

CITEȘTE ȘI: PROPAGANDA REVINE? PSRM vrea să anuleze Legea ANTI-PROPAGANDĂ

loading...

Lasă un comentariu