REACŢIA autorităţilor, după ce un şofer s-a plâns de condiţiile în care trebuia să dea examenul la şcoala auto (VIDEO)

Agenția Servicii Publice (ASP) a venit cu precizări referitoare la nemulţumirile unui şofer care nu a susținut examenul la proba practică cu obținerea dreptului de a conduce vehicule din categoria "C", în opinie conducătorului auto, din cauza stării tehnice neconforme a automobilului.

"La data de 21.10.2019, în cadrul Secției calificare a conducătorilor auto din municipiul Chișinău s-a adresat cetățeanul Ilia P. pentru a susține examenul la proba practică cu obținerea dreptului de a conduce vehicule din categoria "C". Ca urmare a examinării, candidatul a fost penalizat cu 24 de puncte prevăzute în chestionar, fiind evaluat cu calificativul "Respins". Dl Ilia P. a publicat prin intermediul rețelelor de socializare cu publicarea ulterioară și de mass-media a informației privind denigrarea colaboratorilor Agenției Servicii Publice la procesul de susținere a examenului, inclusiv starea tehnică nesatisfăcătoare a autocamionului de examinare.

Menționăm că în scopul asigurării unui proces de examinare transparent şi obiectiv, desfășurarea probelor teoretice și practice este strict monitorizată, video și audio. În plus, vehiculele de examinare ale Agenției Servicii Publice sunt dotate cu sistem GPS, fapt ce permite în orice moment identificarea locului în care se află mașina de examinare.

Ca rezultat al analizei înregistrărilor video a tentativelor de susţinere a probei practice din data de 21 octombrie, comisia de examinare instituită a constatat faptul că atitudinea examinatorilor faţă de candidatul Ilia P. a fost una calmă, corectă și respectuoasă. Referitor la starea tehnică, declarăm că vehiculele de examinare sunt supuse testării auto anual, după care se eliberează Raportul privind starea tehnică a acestora  corespunzând cerințelor și normelor de exploatare.

Candidatul examinat, nefiind de acord cu rezultatele obținute după susținerea examenelor de probă practică, nu a folosit dreptul de a depune cerere de contestare în conformitate cu ordinea stabilită de actele normative corespunzătoare.

Pentru a oferi o imagine clară asupra cazului dat, ASP face publică filmarea din timpul desfășurării probei practice a examenului și îndeamnă viitorii șoferi să acorde o importanță sporită orelor de studiu și de exersare a abilităților de a conduce un autovehicul", se menţionează în comunicatul emis de ASP.

PUBLIKA.MD aminteşte că un şofer a publicat un video pe reţelele de socialiazre în care a relatat cum s-au desfășurat examenele auto, pe care a vrut să le susțină, pentru a obține categoria C. Acesta s-a arătat nemulţumit de starea neconformă a automobilelor instituţiei la care a făcut cursurile.

Citeşte şi: Un şofer, DISPERAT de condiţiile în care trebuie să dea examenul la şcoala auto: BĂTAIE DE JOC. Vor bani? (VIDEO)

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu