Reacţia autorităţilor de la Chişinău la faptul că în zona de securitate au fost săpate şanţuri

Embed:

Subiectul privind apariţia şanţurilor de lângă Doroţcaia şi Pohrebnea va fi discutat la şedinţa Comisiei Unificate de Control (CUC) din această săptămână. Anume atunci autorităţile de la Chişinău speră să găsească o soluţie ca oamenii să poată avea acces la terenurile agricole.

Potrivit reprezentanţilor Biroului pentru Reintegrare, autorităţile speră să găsească o soluţie prin dialog constructiv cu reprezentanţii Tiraspolului.

"Încă o încercare de a intimida populaţia şi o acţiune unilaterală, negativă  în zona de securitate care nu contribuie la îmbunătăţirea contactelor şi a încrederii dintre părţi. Populaţia de acolo, în cazul în care  accesul nu va fi asigurat, va primi compensaţiile de rigoare din punct de vederea pierderilor suportate şi a venitului ratat", a declarat şeful Biroului pentru Reintegrare, George Bălan.

Deputaţii din Coaliţia de guvernare susţin că şanţurile vor fi astupate. Aleşii nu exlud însă că apariţia lor ar putea fi determinată de semnarea de către ţara noastră a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

"Ar fi și acesta un semnal că o dată cu semnarea Acordului se Asociere lucrurile se pot complica în RM. Se pot întâmpla lucruri care nu sunt neapărat bune", a spus liderul fracţiunii parlametare a PLDM, Valeriu Streleţ.   

De cealaltă parte, analiştii politici susţin că Guvernarea este indulgentă la provocările Tiraspolului.

"Marionetele ruseşti de la Tiraspol primind indicaţii şi ordine de la stăpânii lor de la Moscova, ei organizează nişte provocări la adresa Chişinăului pentru a menţine situaţia tensionată. Însă, parlamentarii noştri tratează în primul rând această situaţie cu nepăsare", a spus analistul politic Oazu Nantoi.    

Autorităţile de la Chişinău au propus convocarea grupului de lucru pe domeniul economic, dar reprezentanţii Tiraspolului au refuzat. Şedinţa a fost amânată pentru o dată nedeterminată.

Publika.md aminteşte că săptămâna trecută în regiunea satelor menţionate au fost săpate şanţuri pe o distanţă de opt kilometri, ceea ce face dificil accesul fermierilor la terenurile loc agricole aflate după traseul ce leagă oraşele Tiraspol şi Râbniţa. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu