REACŢIA Anei Guţu la faptul că Nicolae Timofti a decorat-o cu Ordinul Republicii

"Distincţiile nu se cer, nu se refuză şi nu se poartă". Declaraţia a fost  făcută de deputatul liberal-reformator Ana Guţu, care a comentat, la solicitarea presei, decizia preşedintelui Nicolae Timofti de a decora o serie de personalităţi politice, printre care se numără şi ea, scrie infotag.md.

Guţu a admis că, la fel cum se întâmplă şi în alte state, "cineva merită mai mult, cineva merită mai puţin. "Voi răspunde cu un dicton francez: distincţiile nu se cer, nu se refuză şi nu se poartă", a spus politicianul.

Ana Guţu a mai precizat că Senatul ULIM a propus încă din 2012 decorarea ei, dosarul în acest scop fiind depus de atunci la preşedinţie. 

Publika.md aminteşte că, săptămâna trecută, președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat un decret privind conferirea distincțiilor de stat unui grup de deputați, membri ai Guvernului și înalți funcționari publici. Astfel, Ana Guţu a fost distinsă cu "Ordinul Republicii".

Decorațiile au fost acordate la propunerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, precum și a partidelor care formează Coaliția pentru Guvernare Pro-Europeană.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu