Reacţia analiştilor politici după ce Andrei Năstase a fost ales în funcția de edil al Capitalei

Unii analişti politici susţin că într-o ţară democratică nu putea să existe o astfel de decizie a instanţei de judecată. Alţi o califică drept stranie şi influenţată de politic. 

"În mare parte, o astfel de hotărâre, doar confirmă faptul că guvernarea moldovenească şi sistemul de drept din Moldova e mai degrabă o parodie în justiție. Această decizie lasă o impresie jalnică. Există suspiciunea că această decizie este rezultatul presiunilor politice în adresa justiţiei."

"O întrebare rezonabilă este când a fost luată decizia corectă. Atunci, adică în 2018, sau acum. Cine a câştigat de pe urma acestei decizii? Eu cred că nimeni pentru că după părerea mea, domnul Năstase nu este fericit de luarea acestei hotărâri", a declarat Victor Juc, analist politic 

"Tot ce se întâmplă, în ultimele zile sau în ultimele luni, e destul de straniu.Eu nu aşa vrea, chiar şi în acestă stiuaţie, ca anumiţi lideri politici să devină pioni sau jucători în mâinile cuiva, ale partidelor politice. Eu aş vrea să fie o competiţie corectă. Nimic nu este întâmplător."

" Într-o măsură sau alta, este un minus pentru sistemul judiciar. Noi nu putem într-un an sau doi să facem o astfel de întorsătură, avem nevoie de decizii ferme, căci în spatele acestor decizii sunt sorţile oamenilor. Pentru toţi era clar că Andrei Năstase a câştigat alegerile. Din păcate a fost implicat sistemul judecătoresc şi iată că toate se aşează la locul lor", a declarat Pavel Midrigan, jurist.

loading...

Lasă un comentariu