Reabilitarea a 1000 km de drum, doar pe hârtie

Embed:

Din cei 1.000 de kilometri de drum planificaţi pentru a fi reabilitaţi în 2011, Ministerul Transportului are fonduri doar pentru 70 de km. Iar aprobarea cu întârziere a Bugetului de Stat ar putea da peste cap planurile şi strategia.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a elaborat o strategie de reabilitare a drumurilor naţionale, potrivit căreia anual îşi propune să repare câte o mie de kilometri de carosabil. Însă banii de care dispune anul acesta instituţia îi ajung doar pentru 7 la sută.

"Fără buget e clar că nu putem face decât chestii de întreţinere, curăţare a copacilor, instalarea semnelor rutiere, dar tendere de materiale serioase nu putem anunţa. Bugetul a fost primit la timp pentru anul 2010, dar fondul rutier a fost aprobat la 4 iunie", a precizat viceministrul Boris Gherasim.

Potrivit autorităţilor, perioada de depunere a dosarelor pentru licitaţiile de reparaţie a drumurilor este de la 45 până la 60 de zile, după care urmează selecatarea companiilor, proces ce poate dura alte câteva luni.

Fondul Rutier prevede, anul acesta, 788 de milioane de lei. Ministerul Transportului planifică să cheltuie mai mult de jumătate din aceşti bani pentru lucrări de întreţinere a drumurilor. 120 de milioane de lei vor merge pentru utilaje şi autospeciale, iar 184 de milioane de lei - pentru reparaţii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu