Razii prin Orhei. Ce nereguli au depistat oamenii legii

Embed:

Minori care umblă noaptea pe străzi, prin discoteci şi localuri cu program prelungit. Asta au depistat poliţiştii din Orhei, care, noaptea trecută, au cutreierat tot raionul pentru a-i găsi pe cei care încalcă legea. Astfel, cei care au fost prinşi pe picior greşit, riscă să fie pedepsiţi contravenţional.

La o discotecă dintr-un sat, oamenii legii au găsit mai mulţi minori care se distrau, neînsoțiți de maturi, deşi era oră târzie. Aceştia au recunoscut că nu le-au spus părinţilor unde sunt, iar poliţiştii i-au trimis acasă.

Poliţiştii s-au mai întâlnit cu câţiva băieţi, tot minori, care făceau autostopul, fiindcă nu aveau cu ce ajunge acasă. Oamenii legii i-au dus la destinaţie. 

- Părinţii ştiu că sunteţi aici?
- Da. Noi ne-am dus la Orheiland şi am scăpat microbuzul.

Iar la Pelivan poliţiştii au depistat un local care activa peste program, însă administratorii nu au putut să le prezinte actele care le-ar permite acest lucru.

- În prezent nu aveţi documente?
- Nu. Acolo hotărăsc până la ce oră noi putem lucra.
- Acum ce program aveţi?
- De la 9 până la 4.
- Dumneavoastră aţi depus cerere la Primărie sau Primăria v-a retras?
-  Nu a retras.

La razii au participat 13 echipaje ale Inspectoratului de Poliţie din Orhei, cel Naţional de Patrulare şi Brigăzii cu destinație specială Fulger. În timpul acestora, oamenii legii au mai depistat şi un şofer în stare de ebrietate.

"Avem drept scop profilaxia şi prevenţia asupra infracţiunilor, cât şi contravenţiilor şi anume huliganism stradal, minorii să nu consume alcool, dar şi articole din tutun, furturi, jafuri, accidente rutiere şi anume şoferii să nu fie depistaţi în stare de ebrietate la volan", a spus ofiţerul de presă, IP Orhei, Irina Burdujan.

Weekendul trecut, în Orhei, a fost comisă o crimă care a şocat întreaga ţară. Un minor de 14 ani l-ar fi ucis cu sânge rece pe altul de 12. Motivul a fost o consolă de jocuri pe care victima i-ar fi împrumutat-o presupusului agresor, însă acesta nu vroia să i-o returneze.

loading...

Lasă un comentariu