Razie la Piaţa Centrală. Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor, în căutarea zahărului de contrabandă

Embed:

Producătorii de zahăr trag un semnal de alarmă. Potrivit lor, două treimi din zahărul vândut pe piaţa internă este de contrabandă. Împreună cu reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor, ei au efectuat, astăzi, o razie la Piaţa Centrală, pentru a demonstra că tarabele din Capitală sunt pline cu zahăr de contrabandă adus din Ucraina.

În timpul raziei, inspectorii au constatat că la fiecare a doua tarabă se comercializează zahăr de contrabandă. Vânzătorii de la tarabele unde au fost depistaţi saci cu zahăr fără marcaj şi acte de provinienţă fie nu au discutat cu reprezentanţii agenţiei, fie au dat răspunsuri evazive.

Producătorii autohtoni afirmă că 56 la sută din volumul zahărului comercializat în Moldova este de contrabandă. Pentru a contracara acest fenomen ei propun revenirea cotei TVA de la 20% la 8% - cum era până la 1 ianuarie 2013.

"Am avea posibilitatea să micşorăm cu 10 la sută preţul actual. Am putea concura cu zahărul de contrabandă şi preţul acestuia nu va fi atât de atractiv", a declarat preşedintele Uniunii Producătorilor de Zahăr din Moldova, Alexandru Koss.

Potrivit producătorilor, zahărul de contrabandă este adus din Ucraina prin toate punctele vamale, în special prin regiunea transnistreană. La rândul lor, responsabilii de la Serviciul Vamal susţin că, datele sunt incorecte.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu