Răzbunare sau generozitate? Angela Merkel i-a făcut un dar liderului de la Beijing care l-ar înfuria pe Vladimir Putin (FOTO)

Cancelarul german Angela Merkel i-a făcut un cadou mai puţin obişnuit liderului de la Beijing, Xi Jinping, în timpul unei recepţii la nivel înalt de la Berlin. Este vorba de o hartă a Chinei, publicată în Germania în sec. XVIII.

Informaţia despre acest dar a fost preluată imediat de presa chineză şi s-a răspândit ca fulgerul printre bloggerii din China, generând o avalanşă de emoţii patriotice. Şi asta deoarece multe teritorii care aparţineau Chinei în trecut acum fac parte din Federaţia Rusă, scrie zn.ua.

"Harta exactă a Chinei" a fost elaborată de germani în 1735.

La rândul său, Xi Jinping i-a dăruit Angelei Merkel vaze din porţelan şi un CD cu cântece populare chinezeşti.

Astfel de gesturi generoase nu sunt unice în relaţiile diplomatice. Totodată, nu este exclus faptul că Angela Merkel a dorit să se răzbune public pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. 

Amintim că în 2007, în timpul unei vizite a cancelarului german la reşedinţa lui Putin de la Marea Neagră, Koni, câinele uriaş şi negru al liderului rus a fost lăsat să intre în camera de discuţii. Asta deşi serviciul de protocol al nemţilor îi anunţase anterior pe ruşi că Angela Merkel se teme de câini, fiindcă a fost muşcată în copilărie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu