"Războiul" inscripţiilor la Bălţi: Poliţiştii în căutarea graffitiştilor xenofobi

Embed:

Inscripţiile de natură xenofobă sau antistatală de pe pereţii blocurilor şi ai instituţiilor sunt deja o apariţie obişnuită în Bălţi. Deşi multe dintre ele sunt şterse, mesaje de genul „Basarabia pământ Românesc” sau „Bălţi, oraş rusesc” continuă să apară peste noapte.

Autorităţile locale au cerut întreprinderii pentru deservirea fondului locativ din Bălţi, să şteargă toate inscripţiile, iar poliţiei să-i identifice pe autorii de graffiti cu conţinut antistatal. Acţiunile poliţiştilor nu au avut deocamdată succes. "Nu este identificată persoana care ar putea face aceste inscripţii însă, comisariatul municipiului Bălţi întreprinde măsuri în acest sens. Se organizează în fiecare zi de vineri patrulări pe timp de seară şi de noapte", a declarat Elena Pavliuc, ofiţer de presă.

Locuitorii oraşului au păreri împărţite despre conţinutul mesajelor. Unii cred ă minorii ar putea fi autorii inscripţiilor. Alţii însă, consideră că mai degrabă, în spatele acestor acţiuni stau unele organizaţii, care urmăresc scopul de a destabiliza situaţia în oraş.

În cazul în care vor fi identificaţi, autorii inscripţiilor riscă o amendă de la 600 până la 1200 de lei sau 40 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu