Războiul, în plină desfăşurare în estul Ucrainei. 68 de civili au fost răniţi în ultimele 24 de ore

Embed:

Luptele rămân la ordinea zilei în estul Ucrainei. Bombardamentele continuă în mai multe localităţi. Kievul afirmă că separatiştii trag în zonele rezidenţiale, iar în ultimele 24 de ore au fost răniţi 68 de civili. De cealaltă parte, militanţii proruşi au anunţat că au început un contraatac.

Cele mai grele lupte au fost înregistrate în preajma localităţilor Staniţa Lugansk şi Novosvetlovka. Situaţia este dificilă şi în apropiere de oraşele mari Doneţk şi Lugansk. De asemenea, au fost înregistrate confruntări pentru controlul localităţilor Ilovaisk şi Elenova. Autorităţile ucrainene au reiterat că armata nu a bombardat cartiere rezidenţiale şi afirmă că separatiştii au distrus complet infrastructura Luganskului.
 
"Militarii ucraineni nu bombardează oraşe, în special zone rezidenţiale. Focurile de artilerie sau atacurile aeriene vizează doar taberele localizate în afara zonelor rezidenţiale", a declarat Andreo Lîsenko, purtătorul de cuvând al Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei. 

Separatiştii au anunţat, la rândul lor, că au format trei brigăzi de infanterie, divizii de artilerie, precum şi un regiment din militari ucraineni care au dezertat. Anunţul a fost făcut de autoproclamatul lider al republicii separatiste Doneţk, Alexandr Zaharcenko, care a menţionat că a fost iniţiat un contraatac. Între timp, Human Rights Watch acuză militanţii proruşi de încălcarea normelor internaţionale, în urma marşului prizonierilor de război care a avut loc de ziua independenţei în oraşul Doneţk.

Duminică Ucraina şi-a sărbătorit ziua independenţei. După ceremoniile din centrul Kievului, a fost organizată şi o paradă navală în oraşul Odesa. Preşedintele Petro Poroşenko a anunţat că în următorii doi ani, vor fi alocate trei miliarde de euro pentru reechiparea armatei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu